KÖNYV: Richard Paul Evans - Michael Vey - Hádész bukása

Írta: Richard Paul Evans
Eredeti címe: Fall of Hades
Kiadta: Könyvmolyképző 2019
Oldalszám: 448 oldal
Sorozat tagja?: Igen - Michael Vey 6.
Függővég?: Igen

Fülszöveg:
Michael ​és az Elektroklán eddigi legveszedelmesebb küldetésükre készülnek. Néhányan talán sohasem térnek vissza.
Az ellenállás vezére, akit csak a Hang néven ismernek, úgy gondolja, csakis akkor buktathatják meg végérvényesen az Elgent, ha megszerzik a pénztartalékait. Vagyis meg kell szerezniük a Joule-t, az Elgen vízen úszó kincstárát. Michaelnek és a barátainak segítségre van szükségük… nagyon nagy segítségre.
Hírt kapnak, hogy az Elgen elit őrségének magas rangú tisztje, Welch át akar állni az oldalukra. Ám eközben Hatch halálra ítélt három elektromos ifjút a csapatából, Quentint, Torstynt és Tarát. Ha az Elektroklánnak sikerül az Elgen előtt rátalálnia Welchre, és ha ki tudják szabadítaniaz ifjakat, talán sikerül megkaparintaniuk a Joule-t. De nagy a kockázat…
Még sohasem volt ilyen óriási a tét. Michael és a barátai olyan próbatétel előtt állnak, amiről még csak sejtelmük se volt.
Izgalmas, vagány fantáziakaland a tudomány világában… ahol az X-Men találkozik Harry Potterrel.
Véleményem:

Michael and his friends created a clan full of electric people called electro clanMint az előző pár kötet, ezt is szinte faltam. Igaz, nagy volt a kihagyás, ami az Elektromos vihar és Hádész bukása között eltelt. De kezdjük az elején, ne ugorjunk egyből a végére, mint mindig.  Történetünk kezdetén két rész válik világossá. Először Michael elmélkedését olvashatjuk, a töréntekről, egy kis összegzés, mit is kellett az Elektroklánnak átélni. Majd Welch sikeres szökését a börtönéből.

Egy kis karakter elemézést is kapunk, ki kicsoda a történetben, mi vitt véghez, kik az alapító tagok, miket értek el eddig. Welch története is terítékre kerül, hogyan lett Hatch segédje, miket ért el. Plusz egy kis múltba való visszatekintést is kapunk, még bőven a Michael előtt időkből. Durva volt olvasni, hogy miképpen lett az Elektrostat, miképpen jöttek létre az elektromos gyerekek. Izgalmas és érdekes volt, ahogy Michael, Welch és Hatch szálát egybemossa a végére a szerző, és a végén meg konkrétan padlóra ejti az olvasót.

Gyermek karaktereink szószerint felnőttek. Michael sok felnőtt döntéssel kellett eddig is szembesülnie, de most olyan küldetésre indulnak, amiről kicsi az esély, hogy élve hazatérnek. Felmerül a halál utáni lét, maga a halál gondolata is. Furcsa volt olvasni, hogy mennyire mások lettek a gyerekek attól kezdve, hogy elindultak az Akadémiáról. Mintha nem is egy pár hónapja lett volna az, hogy elindultak.

Hihetetlenül jó érzés volt róluk olvasni, végigizgulni minden egyes pillanatot velük, amikor Jádé sárkányért mentek, amikor az elektromos patkányokkal harcoltak. Mindenegyes kalanddal egyre felnőttebbek lettek, egyre több kalandot éltek át, és a szívem majd kifacsarodott ennek a könyvnek a végén.

Már csak egy könyv van az egész sorozatból, s nem tudom készen állok-e arra, hogy elolvassam. Minden karater annyira a szívemhez nőtt, hogy szinte már én is velük vagyok a kalandokban. Én magam is pulzálok, vagy épp forrósítom fel a környezetemet, indítok újra agyakat.

Nagyon ajánlom a sorozatot olvasásra.

Találkozunk a következő értékelésben!

Addig is...

Jó olvasást mindenkinek!

Megjegyzések