Házak versenye - végeredmény

Sziasztok!

Mint azt már írtam, Molyon nem rég zajlott egy esemény, a Házak versenye. Még aznap este, amikor azt a bejegyzést megírtam, kiderült, hogy melyik ház is szerepelt a legjobban ezen a versenyen.

Az eredmény pedig:
A MARDEKÁR

Gratulálok így utólagosan is a háznak, annak mindenegyes tagjának. Összesen 109.361 oldalt olvasott el a 42 Mardekáros, ami nem kis teljesítmény, ha azt vesszük, hogy 23 nap állt a résztvevők rendelkezésére. Azt ugyan tudni kell, hogy nem teljesen az oldalak száma határozta meg a nyerteseket. Ugyanis itt az átlag olvasás adta meg a végeredményt. A nyertesek átlag olvasása 2603 oldal/résztvevő. Igaz, a többi ház sem maradt alul.

A második helyezett a Hollóhát volt a maga 62 versenyzőjével. Ők összesen 149.753 oldalt olvastak el, aminek átlaga 2415 oldal/részvevő volt. Ha azt vesszük ez sem egy rossz arány, nem sokkal maradtak ugyan alul a Mardekárral szemben, de azért lássuk be, hiába volt nekik a legnagyobb az oldalszámuk az egész versenyben, jóval több emberre oszlott el az oldalak száma. 

Harmadik helyezett az én házam, a Griffendél lett, a maga 102.679 oldalával, ami résztvevőnként 2281 oldalt jelentett. Házam összesen 45 taggal rendelkezett, kiknek tagjai, ahogy a karcokat láttam a zónában, szintén serényen tevékenykedtek, hogy minél magasabb helyezést érjenek el. Látható, hogy a Griffendél sem maradt nagyon alul, bár a Hollóháthoz képest mégiscsak kevesebbet olvastunk a maraton során.  Bár az átlag azért nem rossz tekintve a létszámot.

Negyedik helyezett pedig természetesen nem lehet más, mint a Hugrabug a maga 90.747 oldalával, amivel egészen megleptek. Bevallom jóval többre számítottam a zónában fellelhető karcok alapján, főleg, mivel sokan terveztek ez időtájt olvasásokat, többen még fel is jegyezték magunkat előre, hogy nagyjából mennyi oldallal járulnak hozzá a Hugrabug házhoz. Nekik az átlag olvasásuk 1972, ami az előző három ház olvasási átlagához képest nagyon alacsony. 

Nekem összességében tetszett a maraton, jó volt, bár nem tagadom, voltak hibái. Az űrlapokat szabadon megtudta nyitni bárki, akár a házhoz tartozott akár nem, így fent állt a veszélye, hogy bárki más is beleírhat, csak úgy találomra, valamint az, hogy bárki, bármilyen számot beírhatott a maraton során.

 Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem lett jól kitalálva maga a maraton, csak voltak egy-két alkamazási hibák, amiket a legközelebb, a kihívás gazda elmondásai alapján, korrigálva lesznek. Ilyen lesz például, hogy az űrlapokhoz megadott jelszót fognak kapni a résztvevők, ezáltal is biztosítva, hogy nem lesz más házaktól plusz beírás. 

Alig várom már a következő maraton. Kíváncsi leszek, hogy FairyDust mivel fog legközelebb elő állni! Eltudom esetleg képzelni, hogy valamilyen könyvsorozat lesz ismételten a terítéken, vagy esetleg valamilyen magyar hagyományhoz kötve, esetleg az Államalapítással kapcsolatosan valamilyen maraton. Mondjuk egy "olvassunk címke alapján" sem egy rossz választás.

Ám addig is...

Jó olvasást mindenkinek! 

Megjegyzések