KÖNYV: Kerstin Gier - Zafírkék

Írta: Kerstin Gier
Eredeti cím: Saphirblau
Kiadta: Könyvmolyképző 2011
Oldalszám: 358 oldal
Sorozat tagja?: Igen - Időtlen szerelem trilógia 2.
Függővég?:Igen

Fülszöveg:
Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)
Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!
Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét.
Véleményem:

Megint egy könyv, amit nem lehet letenni. Tovább folytatódnak Gwen és Gideon kalandjai, immár szerelemespárként. Ami meglepően gyorsan ment. De tényleg. Az első részben, még szétszedték egymást itt pedig már flörtölnek egymással. Persze, egyik sem vallaná be a másiknak, hogy vonzódik hozzá.

Gwen először is gondba ütközik. Rengeteg hiányossága van tudás terén, hiszen mindent Charlotte tanult meg az évek során. Ám neki alig van rá pár hete, hogy elsajátítsa, mi is az a retikül, mi az a menüett és hogyan kell táncolni. Vagy épp bemagolni egy csomó etikett szabályt, amitől hasongatni kezd a feje. Nem is csodálom, ha pár nap alatt kellene nekem is a fejembe tömnöm, akkor én is menekülnék.

Azonban jelentős karakter fejlődés is látszódik Gwenen. Az első részben sokszor volt butácska, nem sok mindent értett, ám most a sarkára állt, s elkezdett saját maga nyomozni. Megpróbálja Leslivel karöltve kideríteni, hogy mégis mi folyik ebben a társaságban, ami még mindig nem bízik benne igazán.
Gwen and Gideon from Ruby Red!  Patreon |... - Tara Spruit Art
Sok mindenre fényt derítenek, nyomoznak akárcsak Holmes, ám a kötet végére nem sikerül rájönni, hogy pontosan mi is az időutazás nyitja, és miért fontos, hogy a körbezáruljon. Az viszont nagyon is kiderül, hogy Gwen őrülten szerelmes. Néha nem érti Gideon hangulatváltozásait, de attól még nem tud elszakadni a fiútól.

Viszont Gideon... hú, de csapkodtam volna. Hol hideg, hol meleg, hol pedig langyos. Néha nem tudtam eldönteni, hogy most tényleg akarja Gwen szerelmét, vagy sem. Rejtélyes és izgalmas volt egyszerre, akit néha én magam is megcsókoltam volna.

A történések viszont sokat gördítettek előre a történeten. Rengeteg mindent megtudtunk Lucyról és Paulról, a gróf terveiről, magáról a társaságról, valamint a Montrose és De Villers családról is, ami az első részben még hiányosságokat szenvedett.

Összességében tetszett a történet, és jobb volt, mint az első. A karakterek jóval komolyabbak voltak a szerepükhöz, sokkalta több minden történt egy hét leforgása alatt, mint az első kötetben pár nap alatt. Persze rengeteg titok lapul még az oldalak között, amik válaszra várnak. De vajon a harmadik kötet képes lesz mindenre választ adni? A próféciára, a holló rejtélyére, hogy Gideon tényleg szereti-e Gwendolynt vagy sem?

Találkozunk a következő értékelésben!

Addig is...

Jó olvasást mindenkinek!

Megjegyzések